Les Bleus-droom van vrije Zidane in de ijskast: 'Hebben het in 3 minuten geregeld'

Les Bleus-droom van vrije Zidane in de ijskast: 'Hebben het in 3 minuten geregeld'

Gepubliceerd: vrijdag 9 juli 2021 om 20:44vr 09-07-2021 om 20:44

De Franse voetbalbond ziet na het mislukte EK geen reden voor een wisseling van de wacht. Didier Deschamps mag met Les Bleus een gooi doen naar het prolongeren van de wereldtitel, ondanks de beschikbaarheid van Zinedine Zidane.

De WK-winnaar van 2018 heeft een rommelig EK vol interne onenigheid achter de rug. De achtste finales waren het eindstation: Zwitserland maakte in de laatste minuten van de reguliere speeltijd een achterstand ongedaan en won uiteindelijk na strafschoppen.

Deschamps was na de EK-uitschakeling de gebeten hond, maar de Franse voetbalbond houdt vertrouwen in DD. "We hebben het in drie minuten geregeld", laat voorzitter Noël Le Graët zelfs weten aan Le Figaro. "Didier was vastbesloten om door te gaan, net als ik. We hebben niet hoeven discussiëren over wat we gaan doen en hoe we dat gaan doen."

Het aanblijven van Deschamps betekent dat diens oude ploeggenoot Zinedine Zidane – de twee werden samen wereldkampioen en Europees kampioen in 1998 en 2000 – nog even geduld moet hebben. Zizou stapte eind mei op bij Real Madrid en heeft sindsdien rust genomen. Volgens L'Équipe wil hij dolgraag aan de slag als bondscoach van Frankrijk, maar het lijkt erop dat hij in ieder geval tot aan het WK van 2022 moet wachten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Ligue 1 Frankrijk

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws