Ten Hag looft Danilo en Rasmussen: 'Onnavolgbaar in positieve zin van het woord'

Ten Hag looft Danilo en Rasmussen: 'Onnavolgbaar in positieve zin van het woord'

10-07-2021 14:51
31

Erik ten Hag is zeer te spreken over de ruime 4-1 overwinning van Ajax op SC Paderborn van zaterdagmiddag. De oefenmeester licht er na de wedstrijd twee spelers uit: Danilo Pereira en Christian Rasmussen.

Met de overwinning op Paderborn zit de trainingsweek in De Lutte erop voor Ajax. "Ik ben vooral tevreden dat we dit hebben kunnen brengen na een zware week", vertelt Ten Hag in gesprek met Ziggo Sport. "Dat is een compliment voor de ploeg. We hebben een intense week achter de rug, met veel arbeid. Als je dan dit brengt, is dat prima."

Wedden

Meer odds

In de tweede helft bracht Ten Hag de nodige nieuwe spelers binnen de lijnen, waaronder Rasmussen en Danilo. Laatstgenoemde maakte met een prachtig afstandsschot de 3-0. Of de Braziliaan komend seizoen in Amsterdam speelt, laat Ten Hag in het midden. "We zullen zien wat er deze zomer gaat gebeuren. Hij zit er niet voor niets bij en we kennen zijn kwaliteiten. Hij is een geweldige afmaker en kan ook vanaf de zijkant spelen."

Danilo vormde een goed tandem met Rasmussen (18). "Hij is aan het ontluiken", vertelt Ten Hag over de aanvaller die in 2019 overkwam van FC Nordsjaelland. "Ik kende hem niet, hij is nu twee weken bij me. Hij doet soms hele verrassende dingen. Er moet nog wat meer constantheid in zijn spel komen, maar hij is soms onnavolgbaar in de positieve zin van het woord", sluit Ten Hag af.