Pijnlijk: Van Bommel gaat hard onderuit in tweede oefenwedstrijd bij Wolfsburg

Pijnlijk: Van Bommel gaat hard onderuit in tweede oefenwedstrijd bij Wolfsburg

10-07-2021 18:53
85

Mark van Bommel heeft een pijnlijke nederlaag moeten slikken in zijn tweede oefenwedstrijd als trainer van VfL Wolfsburg. Die Wölfe gingen met 3-0 onderuit tegen Hansa Rostock, dat uitkomt in de 2. Bundesliga.

Van Bommel begon nog met een nipte 2-1 zege op Erzgebirge Au, dat eveneens uitkomt op het tweede niveau in Duitsland. Zaterdag bleek dat er nog voldoende werk aan de winkel is voor de Nederlandse trainer. Ridge Munsy zette Hansa Rostock na een halfuur op voorsprong en in de tweede helft sloeg Streli Mamba twee keer toe.

Van Bommel kan bij Wolfsburg voorlopig niet beschikken over de Belgische aanwinst Aster Vranckx. De achttienjarige middenvelder heeft tijdens de training een spierblessure opgelopen en staat langdurig aan de kant, zo maakte de club eerder op de dag bekend. Ook Wout Weghorst ontbrak nog in het oefenduel. De Nederlandse spits geniet nog van een vakantie na het EK.

Wolfsburg en Van Bommel hebben nog vier weken de tijd om zich voor te bereiden op de seizoenstart. Op zaterdag 7 augustus wacht een bekerduel met Preussen Münster. Een week later staat de eerste Bundesliga-wedstrijd op het programma tegen VfL Bochum.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s