Bosz wint eerste duel met Lyon, hoofdrol voor aanvaller met vertrekwens

Bosz wint eerste duel met Lyon, hoofdrol voor aanvaller met vertrekwens

10-07-2021 23:05
5

Peter Bosz heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Olympique Lyon winnend afgesloten. Bourg en Bresse werd met 5-1 verslagen. De uitblinker was de man die volgens verschillende Franse media helemaal niet bij Lyon wil blijven: Moussa Dembélé.

Bosz tekende in mei een tweejarig contract bij Lyon, waar hij Rudi Garcia opvolgt. Dembélé speelde een belangrijke rol in de 5-1 overwinning van Lyon op Bourg en Bresse. De spits, die vorig seizoen op huurbasis actief was voor Atlético Madrid, wil ook komend seizoen voor Los Rojiblancos actief zijn. De Spanjaarden besloten de optie tot koop niet te lichten, maar hopen Dembélé wél voor een lager bedrag terug te halen naar het Wanda Metropolitano.

Le Progrès stelt dat Dembélé geen enkele interesse heeft om de rol van Memphis over te nemen bij Lyon. De club wil wel meewerken aan een vertrek van Dembélé, maar die staat nu gewoon nog onder contract bij Lyon. Bosz kon hem daarom opstellen tegen Bourg en Bresse. Dembélé maakte de 1-0 en 2-0. De overige doelpunten van Lyon werden gemaakt door Bradley Barcola, Islam Slimani en Castello Lukeba.