Slot: 'Wouter hoeft niet weg, maar bij het juiste bedrag wil Feyenoord luisteren'

Slot: 'Wouter hoeft niet weg, maar bij het juiste bedrag wil Feyenoord luisteren'

Gepubliceerd: zondag 11 juli 2021 om 16:15zo 11-07-2021 om 16:15

Of Wouter Burger na uitleenbeurten bij Excelsior en Sparta alsnog voor zijn kans mag gaan bij Feyenoord, zal nog moeten blijken. De twintigjarige middenvelder annex verdediger uit Zuid-Beijerland wordt al een tijdje gelinkt aan het Zwitserse FC Basel.

Feyenoord verkocht Jordy Wehrmann onlangs al aan een andere Zwitserse club: FC Luzern. Mocht Basel, of een eventuele andere gegadigde, zich melden voor Burger, dan is de kans aanwezig dat de Stadionclub mee zal werken aan een transfer. "Bij ons geldt: op het moment dat er een club is die het juiste bedrag wil betalen, dan wil Feyenoord daarnaar luisteren", aldus trainer Arne Slot in gesprek met RTV Rijnmond. "Het is zeker niet zo dat ik een gesprek met Wouter heb gehad en heb gezegd dat hij weg mag. Absoluut niet, hij voelt zich hartstikke prima. Maar wat voor elke speler geldt: er is ook een prijs, waarnaar Feyenoord gaat luisteren."

De als middenvelder opgeleide Burger mocht het tijdens het oefenduel met Young Boys proberen als centrale verdediger, bij afwezigheid van collega-middenvelder Leroy Fer. Of dat een oplossing voor de lange termijn is, laat Slot in het midden. "Het is niet ideaal om Wouter met zijn linkerbeen daar te hebben. Maar ik vind Wouter rustig in de opbouw, hij coacht goed, heeft ook op de lange afstand goede snelheid", bespreekt Slot de voor- en nadelen. "Dus heeft Wouter alle voorwaarden om centraal te kunnen spelen. Uiteindelijk liever links, maar ja: aangezien wij geen rechter centrale verdediger hebben, helemaal als Leroy Fer er niet is... Dan zul je toch tot een andere oplossing moeten komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Feyenoord Burger koste wat kost binnenboord houden?

Ja
32%
Nee
68%
(1377 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws