L'Équipe: PSG sluit toekomstige Bakker-rentree niet uit en bedingt terugkoopoptie

L'Équipe: PSG sluit toekomstige Bakker-rentree niet uit en bedingt terugkoopoptie

Gepubliceerd: maandag 12 juli 2021 om 14:21ma 12-07-2021 om 14:21

Paris Saint-Germain-Nederlander Mitchel Bakker is hard op weg naar de uitgang, meldt L'Équipe in navolging van het Algemeen Dagblad. PSG gaat echter niet definitief afstand nemen van de linksback uit Purmerend.

Ook L'Équipe weet dat er bij Bayer Leverkusen een vijfjarig contract klaarligt voor Bakker, die drie landgenoten tegenkomt: concurrent Jeremie Frimpong en de momenteel geblesseerde Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah. Het is echter niet uitgesloten dat hij ooit terugkeert bij PSG. De nummer twee van het vorige Ligue 1-seizoen heeft volgens de toonaangevende Franse sportkrant een terugkoopclausule bedongen: als Bakker in de toekomst weer op de markt komt, heeft PSG het eerste recht om hem binnen te halen. Hoe hoog zijn transfersom en de clausule zijn, is niet bekendgemaakt.

De bij Ajax opgeleide Bakker maakte in het voorjaar van 2020 zijn officiële debuut namens PSG en is uiteindelijk 45 keer binnen de lijnen gekomen in de Ligue 1, de Champions League en de Franse bekertoernooien. De linksback was onder Thomas Tuchel enige tijd de speler met de meeste minuten, maar belandde na de komst van Mauricio Pochettino op het tweede plan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws