'Ambivalente' gevoelens over Berghuis-deal: 'Blijkbaar niet die clubliefde'

'Ambivalente' gevoelens over Berghuis-deal: 'Blijkbaar niet die clubliefde'

12-07-2021 15:39
173

De aanstaande transfer van Steven Berghuis heeft zowel in Amsterdam als in Rotterdam-Zuid een schokgolf veroorzaakt. De voorzitters van de supportersverenigingen van Ajax en Feyenoord hopen dat de fans zichzelf kunnen beheersen.

Berghuis heeft vijf seizoen bij Feyenoord achter de rug, maar staat op het punt om naar aartsrivaal Ajax over te stappen. "De supporters van Feyenoord voelen zich verraden; zo kun je het gevoel het best omschrijven", laat Remco Ravenhorst namens FSV De Feijenoorder weten aan het Algemeen Dagblad. Volgens Ravenhorst 'acteerde' Berghuis zijn clubliefde. "Hij zou nooit een binnenlandse transfer maken, omdat hij zo gek was op Feyenoord. Hij zocht geregeld de interactie met onze supporters. Nou, die clubliefde heeft hij blijkbaar niet. Anders zou hij deze gevoelige stap namelijk nooit maken."

Ajax-'collega' Fabian Nagtzaam merkt dat de naderende transfer van Berghuis gemengde reacties op heeft geleverd. "Een deel van onze supporters juicht het toe dat de club erin geslaagd is om de aanvoerder en beste speler van Feyenoord binnen te halen. Een ander deel ziet zijn komst totaal niet zitten. De gevoelens zijn echt heel ambivalent."

Klassieker op Berghuis' verjaardag
Feyenoord en Ajax treffen elkaar op 19 december, uitgerekend op de verjaardag van Berghuis. Nagtzaam vraagt zich af hoe de Ajax-fans hem voor die tijd zullen ontvangen. "Er zal her en der heus boe-geroep klinken wanneer Berghuis zijn eerste wedstrijd voor Ajax speelt. Maar als supportersvereniging stellen wij ons op het standpunt dat Berghuis het op het veld moet laten zien", klinkt het. "Daarop zullen we hem beoordelen, niet op waar hij vandaan komt. Ik hoop dat iedereen er toch enigszins op die genuanceerde manier tegenaan blijft kijken."

Ravenhorst sluit zich hierbij aan, ook al voelt zijn supportersvereniging zich 'in de maling genomen' door Berghuis. "Supporters mogen teleurgesteld zijn, dat zijn wij als supportersvereniging ook", laat hij weten. "Alleen mag teleurstelling natuurlijk nooit leiden tot vormen van intimidatie. Dat keuren we ten stelligste af."