Ophef rond Infantino: FIFA-preses bezoekt twee finales en negeert coronaregels

Ophef rond Infantino: FIFA-preses bezoekt twee finales en negeert coronaregels

Gepubliceerd: maandag 12 juli 2021 om 20:53ma 12-07-2021 om 20:53

Gianni Infantino, de preses van de FIFA, is in opspraak geraakt. De Zwitser was zondagnacht aandachtig toeschouwer bij de finale van de Copa América en zat even later in het stadion tijdens de EK-finale. Dat wordt hem niet in dank afgenomen.

Daarmee lapt hij de Britse coronaregels aan de laars. De finale van de Copa werd in Brazilië gehouden en dat is een land dat op de rode lijst staat in Engeland. De coronasituatie in het Zuid-Amerikaanse land is erg slecht en daarom moet een persoon die vanuit Brazilië naar het Verenigd Koninkrijk vliegt tien dagen op eigen kosten in quarantaine in een hotel.

Dat heeft Infantino dus niet gedaan. De Zwitser meldde zich 'gewoon' op de tribune op Wembley en nam plaats naast diverse beroemdheden op de eretribune. Dat hij ook nog eens op een volle tribune zat, is extra aanleiding voor de ophef rond zijn persoon.

De FIFA-preses was getuige van de 1-0 zege van Argentinië op Brazilië door een treffer van Ángel di Maria. Ongeveer twintig uur later zag hij hoe de wedstrijd op Wembley na honderdtwintig minuten in 1-1 eindigde en dat de Italianen na strafschoppen van Engeland wonnen. Zij mochten dan ook de Europese trofee in de lucht steken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws