'AZ dreigt ook Boadu snel kwijt te raken: spits nadert persoonlijk akkoord'

'AZ dreigt ook Boadu snel kwijt te raken: spits nadert persoonlijk akkoord'

14-07-2021 07:12
102

Na Calvin Stengs lijkt ook het vertrek van Myron Boadu bij AZ in een stroomversnelling te raken. Volgens Fabrizio Romano naderen de Monegasken een akkoord met de twintigjarige spits en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola.

Daarnaast zit er progressie in de onderhandelingen tussen AZ en Monaco, schrijft de transferexpert. RMC Sport meldde dinsdag al dat een snel akkoord niet valt uit te sluiten. Hoeveel de Alkmaarders vragen en hoeveel de nummer drie van het voorbije Ligue 1-seizoen wil betalen voor Boadu, die nog tot 2023 onder contract staat, moet nog blijken. Nice-Matin repte eerder over een bedrag van vijftien miljoen euro.

De Jong Oranje-speler moet Stefan Jovetic opvolgen in de dwergstaat. Desondanks wacht een pittige concurrentiestrijd. Routiniers Wissam Ben Yedder en Kevin Volland zouden zijn concurrenten voor de spitspositie worden, terwijl Krépin Diatta, Gelson Martins en nieuwkomer Ismail Jakobs ook nog rondlopen in het Stade Louis-II.

AZ dreigt naast Boadu ook Stengs kwijt te raken. De buitenspeler is geland in Frankrijk om met OGC Nice in gesprek te gaan, weet De Telegraaf.