NAC presenteert opvolger van Steijn: 'Erg blij met het vertrouwen van de club'

NAC presenteert opvolger van Steijn: 'Erg blij met het vertrouwen van de club'

14-07-2021 11:28
34

NAC Breda heeft na het vertrek van Maurice Steijn een nieuwe trainer aangesteld voor het komende seizoen. De 41-jarige Edwin de Graaf was tijdens de voorbereiding al hoofdtrainer van de club en zal dat het komende seizoen ook blijven.

Dat maakt de club uit Breda woensdagochtend bekend via de officiële kanalen. De Graaf, zelf oud-speler van NAC, is trots dat hij van assistent-trainer doorgeschoven wordt naar de functie als hoofdtrainer. "Persoonlijk ben ik erg blij met het vertrouwen van de club om mij hoofdtrainer te maken", laat hij weten via de clubsite. "Ik ken NAC natuurlijk erg goed. Niet alleen vanuit mijn tijd als speler, maar ook van afgelopen jaar als assistent. Ik zie erg uit naar mijn eerste klus als hoofdtrainer."

Mattijs Manders, de nieuwe algemeen directeur van NAC, vindt de vaste aanstelling van De Graaf niet meer dan logisch. "We hebben afgelopen seizoen van dichtbij kunnen zien wat Edwin in zijn mars heeft. Hij kent de weg die we zijn ingeslagen en we zijn dan ook blij te kunnen melden dat Edwin onze nieuwe hoofdtrainer is."

Oud-trainer Maurice Steijn stapte eerder deze zomer op bij NAC vanwege veiligheidsredenen. De Haagse oefenmeester wilde helemaal niet weg bij NAC, maar door bedreigingen aan zijn gezin voelde Steijn zich genoodzaakt om te vertrekken bij de club uit Breda.