'Messi en Barcelona zijn eruit: vijfjarige verbintenis en halvering salaris'

'Messi en Barcelona zijn eruit: vijfjarige verbintenis en halvering salaris'

14-07-2021 14:48
154

FC Barcelona en Lionel Messi zijn eruit, meldt Diario SPORT: de Argentijnse sterspeler gaat op 34-jarige leeftijd zijn contract met vijf (!) seizoenen verlengen en is akkoord met een halvering van zijn salaris.

Barça en Messi hebben een principe-akkoord bereikt, waardoor niets een langer verblijf van de 34-jarige Argentijn in Camp Nou nog in de weg staat. Omdat hij zijn contract met vijf jaar gaat verlengen, is het ook vrijwel zeker dat Messi zijn carrière afsluit bij de club waar hij als prof begon.

Messi voelt volgens SPORT dat hij nog zeker vijf jaar op topniveau kan presteren. Daardoor is ook de optie van tafel om met enkele jaren te verlengen in Barcelona en vervolgens de overstap te maken naar de Major League Soccer. Op dit moment zijn de advocaten van club en speler bezig met het opstellen van het nieuwe contract. Messi is officieel clubloos sinds 1 juli.

Bijzonder is dat Messi akkoord gaat met een salarisverlaging van liefst vijftig procent, aldus SPORT. In zijn laatste contractjaar zou hij een slordige 71 miljoen euro hebben verdiend - een wereldwijd record. De Argentijn begrijpt de acute financiële problemen in Camp Nou en wil een goed voorbeeld geven. Geld zou ook nooit een probleem zijn geweest in de onderhandelingen.

LaLiga-baas Javier Tebas heeft inmiddels groen licht gegeven voor de contractverlenging, weet L'Esportiu. Messi krijgt volgens het Catalaanse medium een forse tekenbonus en gaat in zijn eerste seizoen twintig miljoen euro verdienen, zodat Barça kan voldoen aan de opgelegde salarislimiet van de Spaanse competitie.

De bevestiging van Barcelona volgt waarschijnlijk eind juli, wanneer Messi terugkeert van vakantie. Afgelopen weekend won hij met Argentinië zijn eerste hoofdprijs door Brazilië in de finale van de Copa América te verslaan. In zijn nieuwe verbintenis wordt naar verluidt een gelimiteerde afkoopsom van 350 miljoen euro opgenomen.