FC Groningen ontstemd door besluit KNVB: Voelt ontzettend wrang

FC Groningen ontstemd door besluit KNVB: "Voelt ontzettend wrang"

Gepubliceerd: woensdag 14 juli 2021 om 17:15wo 14-07-2021 om 17:15

FC Groningen reageert vol onbegrip op het besluit van de KNVB om meer wedstrijden op zondagavond 20.00 uur te spelen. 'Een ongunstig aanvangstijd voor supporters', laat de club in een statement weten.

De bedoeling van de KNVB is om clubs die Europese wedstrijden te ontlasten en ze zondagavond laat in te plannen. Maar dat is tegen het zere been van andere clubs, waaronder Groningen. Minstens zeventien wedstrijden worden zondagavond om 20.00 uur gespeeld.

"Zondagavond is geen tijdstip waarop wij wedstrijden willen spelen", zegt algemeen directeur Wouter Gudde van Groningen op de clubsite. "Jeugd wordt hierdoor uitgesloten om het stadion te bezoeken, net als mensen uit diverse sectoren die de volgende dag weer vroeg aan een nieuwe werkweek moeten beginnen. Ook voor supporters die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer kan het lastig zijn om op zondagavond het stadion te bezoeken. Dat moeten we als clubs niet willen."

"Daarbij is uit een enquête van het supporterscollectief Nederland gebleken dat het overgrote merendeel van de supporters tegen dit tijdslot is. FC Groningen hecht veel waarde om haar achterban de optimale voetbalbeleving te bieden", haalt Fledderus aan.

"Voetbal is een sport om live bij aanwezig te zijn, te beleven in het stadion en niet alleen achter een beeldscherm. Het afgelopen seizoen heeft onder meer laten zien welke absolute meerwaarde de aanwezigheid van supporters bij wedstrijden in stadions heeft. Door juist nu dit nieuws te moeten brengen, voelt ontzettend wrang richting onze achterban die ons de laatste seizoenen zo ongelooflijk heeft gesteund."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws