'AC Milan behoort misschien wel tot de top, maar Ajax is de mooiste van allemaal'

'AC Milan behoort misschien wel tot de top, maar Ajax is de mooiste van allemaal'

15-07-2021 21:31
160

Dusan Tadic ziet er naar uit om bij 'zijn' Ajax door te gaan met voetballen. De Serviër wees onlangs een aanbieding van AC Milan af om in Amsterdam te kunnen blijven en zal na zijn actieve loopbaan ook als trainer zijn eerste stappen zetten in de hoofdstad.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars en trainer Erik ten Hag verboden Tadic om te vertrekken, maar dat vond hij helemaal niet erg. Uiteindelijk kan de captain ook aan zijn trainersloopbaan beginnen in Amsterdam. "Alles aan Ajax is speciaal", legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De manier van spelen, de filosofie."

In de Johan Cruijff Arena zal hij dan ook gaan ruiken aan een nieuw vak. "Normaal gesproken zal ik na mijn carrière trainer worden. Ik moet nog bekijken of het echt iets voor mij is en focus me nu nog vooral op mijn loopbaan als speler. Maar als ik in het voetbal actief wil blijven, dan is trainer worden een mooi alternatief, lijkt me. En ik heb daar het talent voor, denk ik."

Maar eerst gaat hij een nieuw seizoen tegemoet met Ajax. "Dat spelers nu bij ons blijven, is een goed teken. Het is een signaal ook, denk ik wel. Want AC Milan behoort misschien wel de top 10 van Europa, maar Ajax ook. En Ajax is de mooiste van allemaal."