'De Jong kan extra concurrentie krijgen: Sevilla denkt aan voormalig NAC-spits'

'De Jong kan extra concurrentie krijgen: Sevilla denkt aan voormalig NAC-spits'

15-07-2021 22:50
37

Sevilla hoopt deze zomer een nieuwe spits te kunnen verwelkomen. Umar Sadiq, die bij NAC Breda speelde, heeft indruk gemaakt in Spanje en zou voor dertig miljoen euro overgenomen kunnen worden. Luuk de Jong zal de ontwikkelingen met interesse volgen.

Sadiq is in Nederland bekend van zijn periode bij NAC, waar hij vijf competitiedoelpunten maakte in twaalf Eredivisie-wedstrijden en een cultheld werd voor het Bredase publiek. Uiteindelijk kwam hij via de nodige clubs, waaronder Partizan Belgrado (foto), terecht bij Almería in de Spaanse Segunda División. Daar maakte hij afgelopen seizoen twintig competitietreffers en dat is Sevilla ook opgevallen.

De Andalusiërs zouden volgens Marca een bedrag van dertig miljoen euro in gedachten hebben om de Nigeriaan over te nemen. Dat is nog maar de helft van het bedrag dat in zijn contract staat: Almería liet daar een clausule van zestig miljoen in opnemen. Het is echter niet de verwachting dat ze daar aan vast zullen houden.

De Jong zal de ontwikkelingen in ieder geval met interesse volgen. Hij zou met Sadiq een extra concurrent in de spits kunnen krijgen en heeft met Youssef En-Nesyri al een geduchte collega-aanvalsleider. Mocht Sevilla erin slagen om de voormalig NAC'er te halen, lijkt een transfer naar PSV voor De Jong waarschijnlijk te worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie