Jansen wil EK-trend volgen met AZ: 'We hebben er echt de selectie voor'

Jansen wil EK-trend volgen met AZ: 'We hebben er echt de selectie voor'

16-07-2021 18:12 Laatste update: 18:36
90

AZ-trainer Pascal Jansen heeft vol interesse naar de vele wingbacks gekeken op het EK. Hij overweegt met de Alkmaarders een 5-3-2 systeem te gaan hanteren. Zeker in Europese duels is dat volgens hem 'interessant'.

Luke Shaw (Engeland), Denzel Dumfries (Nederland), Robin Gosens (Duitsland), Joakim Maehle Pedersen (Denemarken) en Leonardo Spinazzola (Italië) excelleerden tijdens het eindtoernooi, in hun rug gesteund door drie centrale verdedigers. Jansen wil dat nu ook bij AZ toepassen en speelde onder meer in de oefenduels met Anderlecht en KRC Genk met drie man achterop.

"We hebben er echt de selectie voor. Ik heb de beschikking over vier uitstekende centrale verdedigers. Dus dan kijk je naar een systeem waarin drie van de vier kunnen spelen", zegt de coach van AZ tegen het Noordhollands Dagblad. Hij doelt op Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi en Timo Letschert.

"Ik vind het met name een interessante variant met het oog op wedstrijden in Europees verband. Speel je tegen kwalitatief goede ploegen, dan heb je extra zekerheid in je centrum", aldus Jansen, die Thijs Oosting een kans geeft op de linkerflank, terwijl Owen Wijndal nog terugkeert. Op rechts beschikt AZ over Yukinara Sugawara.