Rennes-directeur trots: 'Concurreerden met Ajax en clubs uit de Premier League'

Rennes-directeur trots: 'Concurreerden met Ajax en clubs uit de Premier League'

Gepubliceerd: zaterdag 17 juli 2021 om 08:17za 17-07-2021 om 08:17

Kamaldeen Sulemana is speler van Stade Rennes. De aanvaller, die lang op de radar stond van Ajax, tekende vrijdagavond een contract bij de Franse club. Bij Rennes zijn ze er trots op dat ze Sulemana uit de handen van 'Ajax en een aantal Premier League-clubs' hebben kunnen houden.

Florian Maurice, directeur van Rennes, geeft in een eerste reactie aan tevreden te zijn met de komst van Sulemana. "Hij is een speler die zowel vanaf de flanken als in het centrum uit de voeten kan", zo geeft hij aan in een eerste reactie op de clubwebsite. "Hij heeft geweldige kwaliteiten en kan het verschil gaan maken. Dit is goed nieuws voor de club."

Dat Rennes grote clubs als Ajax wist af te troeven in de strijd om de handtekening van Sulemana, maakt Maurice trots. "We zijn erin geslaagd te doen wat nodig was om hem naar Rennes te lokken. Dat was in eerste instantie zeker niet vanzelfsprekend. We concurreerden met clubs als Ajax en een aantal ploegen uit de Premier League. We hebben laten zien dat we spelers met deze status aan kunnen trekken. Dat is een voldoening voor de hele club", zo sluit de Rennes-directeur af.

Ajax wachtte lang op Sulemana. De Amsterdammers waren al akkoord met FC Nordsjaelland over de transfersom, maar de Ghanese voetballer stelde de medische keuring lang uit. Ajax besloot daarom afgelopen week om zelf de stekker uit een mogelijke deal te trekken, waardoor niets een overstap naar Rennes nog in de weg stond voor Sulemana.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws