Jahanbakhsh-transfer zorgt voor tevreden gezichten: 'Mooi, speler van naam'

Jahanbakhsh-transfer zorgt voor tevreden gezichten: 'Mooi, speler van naam'

Gepubliceerd: zaterdag 17 juli 2021 om 08:34za 17-07-2021 om 08:34

Feyenoord heeft Alireza Jahanbakhsh zo goed als binnen. Wanneer zaterdag de laatste onduidelijkheden zijn weggenomen zet de Iraans international zijn handtekening onder een contract bij de club uit Rotterdam. Peter Houtman is blij dat Feyenoord een grote naam haalt als vervanger van Steven Berghuis.

"Mooi dat Feyenoord het elftal wil versterken met een speler van naam", begint de voormalig Feyenoord-spits in gesprek met De Telegraaf. Jahanbakhsh werd vrijdag al medisch gekeurd en gaat een meerjarig contract ondertekenen in Rotterdam. In De Kuip komt hij Arne Slot tegen, de trainer met wie hij nog samenwerkte bij AZ.

"Jahanbakhsh is pas 27 jaar, hè", vervolgt Houtman. "Dat betekent dat hij in zijn rijpe periode als profvoetballer zit. Dan kan hij best nog een aantal jaren mee. Snelheid heeft Feyenoord sowieso nodig in de voorhoede, maar het mooie van hem is dat hij in zijn periode bij AZ altijd doelpunten produceerde."

In de Premier League kwam Jahanbakhsh er niet aan te pas. De aanvaller zat steeds vaker op de bank bij Brighton en vertrekt voor 'een paar miljoen' naar Feyenoord. "Daarom ben ik net als iedereen nu benieuwd wat hij gaat brengen", aldus Houtman. "Ik hoop dat hij het kan waarmaken. Van Kuipvrees zal hij met zijn achtergrond en status geen last hebben. Het is vooral fijn dat Feyenoord ondanks een bescheiden budget creatief is door zo'n speler aan te trekken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws