Pelupessy verkiest Turkije boven terugkeer naar Nederland: 'Gaf een goed gevoel'

Pelupessy verkiest Turkije boven terugkeer naar Nederland: 'Gaf een goed gevoel'

17-07-2021 12:13
54

Joey Pelupessy gaat zijn carrière vervolgen in de Turkse Süper Lig. De voormalig Heracles Almelo-aanvoerder, afgelopen jaren actief voor Sheffield Wednesday, verkiest Giresunspor boven een aantal clubs uit de Nederlandse subtop.

Dat meldt Voetbal International. De 28-jarige middenvelder is inmiddels persoonlijk akkoord met Giresunspor en er wordt verwacht dat het papierwerk de aankomende dagen afgehandeld wordt. Pelupessy verkiest het lucratieve avontuur in Turkije boven een terugkeer naar de Eredivisie. Giresunspor neemt hem transfervrij over van Sheffield Wednesday.

"Los van het feit dat zij een zeer goede aanbieding hebben gedaan, is Joey vooral erg enthousiast over het avontuur bij een heel ambitieuze club in een mooie competitie", vertelt Revien Kanhai van Forza Sports Group, de zaakwaarnemer van Pelupessy. "Bovendien hebben ze een prachtig, gloednieuw en modern stadion en ligt Giresun aan de Zwarte Zee. Joey, zijn vader en een collega van ons zijn er op bezoek geweest vorige week en dat gaf direct een heel goed gevoel."

De start van de competitie voor Giresunspor, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau in Turkije, laat niet lang meer op zich wachten. "De eerste competitiewedstrijd is over een paar weken uit tegen Galatasaray, daar kijkt Joey enorm naar uit", sluit Kanhai af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s