Stengs kent veelbelovende start bij Nice: 'Hij was de attractie van de wedstrijd'

Stengs kent veelbelovende start bij Nice: 'Hij was de attractie van de wedstrijd'

Gepubliceerd: zondag 18 juli 2021 om 09:15zo 18-07-2021 om 09:15

Calvin Stengs heeft meteen indruk gemaakt in Frankrijk. De 22-jarige aanvaller maakte zaterdag zijn officieuze debuut voor OGC Nice tijdens de 2-1 oefenzege op Dinamo Kiev.

Stengs rondde deze week zijn overstap van AZ naar Nice af en heeft niet lang nodig gehad om complimenten te verdienen van coach Christophe Galtier. "Hij heeft slechts een keer meegetraind en moet zijn draai in het elftal nog vinden, maar ik vond het interessant om hem met Youcef Atal te zien", zegt Galtier tegen L'Équipe. "Aan die rechterkant maak ik me weinig zorgen."

Stengs had een basisplaats tegen Kiev en speelde één helft mee. L'Équipe noemt de 22-jarige linkspoot 'de attractie van de wedstrijd'. De Franse krant zag Stengs veelvuldig naar binnen komen om zijn teamgenoten met steekpasses te bedienen. 'Hij is een mooie belofte en doet Galtier denken aan Dimitiri Payet.'

Stengs tekende een vijfjarig contract bij de Franse club, die vorig seizoen als negen eindigde in de Ligue 1. AZ ontvangt ongeveer vijftien miljoen euro. Nice, dat al beschikt over oud-Ajacied Kasper Dolberg, hoopt ook Justin Kluivert nog aan te trekken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws