Honduras maakt statement na vermeend racisme-incident, Duitsers niet onder indruk

Honduras maakt statement na vermeend racisme-incident, Duitsers niet onder indruk

18-07-2021 10:15
90

De voetbalbond van Honduras heeft gereageerd op een vermeend racisme-incident bij het treffen tussen Honduras Onder 23 en Duitsland Onder 23. Vlak voor het laatste fluitsignaal verlieten de Duitsers het veld, nadat een speler van Honduras Jordan Torunarigha racistisch bejegende.

In een statement laat de bond van Honduras weten dat er sprake is van 'een ongelukkig misverstand'. 'We willen duidelijk maken dat geen van onze spelers onderscheid maakt tussen verschillende mensen.'

Trainer Stefan Kuntz is niet onder de indruk van het statement van Honduras. "Als ik vroeger thuiskwam met een onvoldoende, zei ik ook tegen mijn moeder: het was een misverstand tussen mij en de docent", laat hij optekenen door Kicker.

Kuntz beschreef later ook hoe hij het vermeende racisme-incident zelf meemaakte. "Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was er een opstootje. Ik zag toen de gezichtsuitdrukkingen en gebaren van Torunarigha. Ik rende daarna meteen uit mijn dug-out. Hij was moeilijk te verstaan en vreselijk overstuur."