Hertha BSC heeft lange adem en wil Ekkelenkamp losweken bij Ajax

Hertha BSC heeft lange adem en wil Ekkelenkamp losweken bij Ajax

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 23:10di 20-07-2021 om 23:10

Laatste update: dinsdag 20 juli 2021 om 23:25di 20-07-2021 om 23:25

Jurgen Ekkelenkamp zet zijn carrière mogelijk voort in de Bundesliga. Hertha BSC wil de middenvelder losweken en is daarover in gesprek met Ajax. Een contractverlenging lijkt geen optie meer.

Ekkelenkamp heeft bij Ajax nog een contract voor één jaar. Het scenario dat voor ogen lag was het verlengen van zijn contract en vervolgens een huurtransfer. FC Twente werd als meest aannemelijke bestemming gezien, maar rekent al een tijdje niet meer op zijn komst. Eerder werden onder meer KRC Genk en sc Heerenveen met hem in verband gebracht. Nu is de beurt aan Hertha om Ekkelenkamp los te weken bij Ajax.

Ajax en Hertha voeren volgens meerdere bronnen gesprekken over de transfersom. De kans is klein dat Ajax het contract van Ekkelenkamp nog weet te verlengen. Dat lijkt nu definitief van de baan.

Hertha blijkt een lange adem te hebben. De club was eind vorig jaar ook al in Ekkelenkamp geïnteresseerd. Toen was een verkoop of verhuur onbespreekbaar voor Ajax. De kaarten zijn nu anders geschud.

De 21-jarige Ekkelenkamp zat een tijdje dicht tegen de basis van Ajax aan, maar wist trainer Erik ten Hag nooit volledig te overtuigen. Ekkelenkamp speelde in totaal 25 Eredivisie-wedstrijden voor Ajax.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws