Van Wolfswinkel bevestigt FC Twente-deal: 'Ontzettend veel zin in dit avontuur'

Van Wolfswinkel bevestigt FC Twente-deal: 'Ontzettend veel zin in dit avontuur'

20-07-2021 07:49 Laatste update: 07:52
110

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn naderende transfer naar FC Twente bevestigd. De 32-jarige spits was de voorbije vier seizoenen actief voor het Zwitserse FC Basel, maar gaat weer in de Eredivisie voetballen.

VoetbalPrimeur meldde op de late maandagavond dat er een tweejarig contract klaarlag voor Van Wolfswinkel. De spits bevestigt tegenover Voetbal International dat hij zijn Eredivisie-rentree op Enschedese bodem gaat maken. "Ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur", klinkt het. "Daarnaast is het ook lekker om weer echt thuis te komen. Bij familie en vrienden, we kijken er echt naar uit."

Van Wolfswinkel, tijdens zijn FC Basel-periode regelmatig gelinkt aan Feyenoord, speelde in Nederland eerder voor Vitesse, FC Utrecht en nogmaals Vitesse. Tussen 2011 en 2016 was hij met wisselend succes in het buitenland actief, namens Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis. Namens FC Basel was hij goed voor 37 goals in 115 officiële wedstrijden, ondanks een aneurysma in zijn hersenen die hem lange tijd noodgedwongen aan de kant hield.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie