Schmidt en PSV moeten Oranje-duo missen tegen Galatasaray: 'Willen vertrekken'

Schmidt en PSV moeten Oranje-duo missen tegen Galatasaray: 'Willen vertrekken'

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 19:23di 20-07-2021 om 19:23

Laatste update: dinsdag 20 juli 2021 om 19:23di 20-07-2021 om 19:23

Er stonden in aanloop naar het tweeluik met Galatasaray al vraagtekens achter de namen van Donyell Malen en Denzel Dumfries bij PSV, maar trainer Roger Schmidt heeft nu ook bevestigd dat de twee er tegen de Turkse topclub niet bij zullen zijn.

Schmidt gaat op de persconferentie voor het treffen met Galatasaray in op de situatie van Malen en Dumfries. Beide spelers willen graag vertrekken uit Eindhoven én krijgen vanwege hun periode met Oranje op het EK langer rust, zo vertelt de PSV-trainer. "Ze willen vertrekken", is Schmidt, die aan het begin van vorig seizoen al wist dat een transfer voor Malen en Dumfries tot de mogelijkheden behoorde na zijn eerste seizoen bij de club, duidelijk. "En het was een goed seizoen voor ze."

Malen staat in de belangstelling van Borussia Dortmund en is naar verluidt al akkoord met de Duitse club. Een deal tussen PSV en Dortmund laat echter nog even op zich wachten. Dortmund wil niet meewerken aan de hoge vraagprijs die PSV hanteert voor de spits. Dumfries zou in de belangstelling staan van Everton, maar transferexpert Fabrizio Romano liet eerder al weten dat The Toffees nog niet concreet zijn.

Er is dus nog niets definitief, waardoor Malen en Dumfries ook volgend seizoen in het shirt van PSV actief zouden kunnen zijn. "We weten het niet", aldus Schmidt, die stelt dat PSV ook zonder Malen en Dumfries kan presteren tegen Galatasaray. "Het was al vroeg duidelijk dat ze deze wedstrijden zouden missen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws