Molenaar: 'Ze kunnen Veerman niet schoppen, technisch heeft hij veel in huis'

Molenaar: 'Ze kunnen Veerman niet schoppen, technisch heeft hij veel in huis'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 07:54wo 21-07-2021 om 07:54

Robert Molenaar en Alex Plat zijn lovend over Joey Veerman, die sc Heerenveen deze zomer hoopt te verruilen voor een nieuw avontuur. De twee werkten bij FC Volendam met de 22-jarige spelmaker samen.

Molenaar acht Veerman rijp voor een volgende stap, liet hij al vaker blijken. "Hij heeft bij Heerenveen bewezen dat hij zich razendsnel kan aanpassen aan een hoger niveau", zegt de trainer, die hem bij Volendam liet debuteren in het betaald voetbal, tegen het Noordhollands Dagblad. "Toen hij aansloot uit de jeugd werd gezegd dat hij alles op één tempo deed. Maar Berry Smit (assistent, red.) zei altijd: 'Ze kunnen hem niet schoppen'. En dat klopte."

"Dan kan je dus echt wel versnellen", vervolgt Molenaar. "Dat komt omdat zijn aanname van de bal buitengewoon goed is. Technisch heeft Joey veel in huis en tactisch kijkt hij verder dan zijn neus lang is. Zijn grootste kwaliteit is echter dat hij in een volle Kuip speelt alsof hij op een pleintje in Volendam voetbalt. Hij is onverstoorbaar."

Oud-ploeggenoot Plat weet dat Veerman het hart op de tong heeft. "Joey weet heel goed wat hij zelf fout doet, maar hij flapt het er ook uit als een ander het fout doet. Soms is dat niet leuk, maar daar moet je tegen kunnen. De eerste keer als je iets fout doet, kijkt hij je met een bepaalde blik aan, de tweede keer krijg je hem. Of dat andersom ook kan? Dat denk ik wel, maar je krijgt er de kans nooit toe. Joey is het meest kritisch op zichzelf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Veerman een versterking voor de Nederlandse top?

Ja
68%
Nee
32%
(1520 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws