Advies voor Veerman: 'Hij kan zich via Nederlandse top-drie in Oranje spelen'

Advies voor Veerman: 'Hij kan zich via Nederlandse top-drie in Oranje spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 16 juli 2021 om 20:45vr 16-07-2021 om 20:45

Robert Molenaar denkt nog steeds dat een transfer naar Ajax, PSV of Feyenoord het beste is voor Joey Veerman, maar ook Rangers FC zou een mooie optie zijn voor de spelmaker van sc Heerenveen. De Schotse topclub geniet de voorkeur boven Hellas Verona, meent de 52-jarige trainer.

Molenaar adviseerde Veerman in mei om de stap naar de Nederlandse top te maken. "Dat zei ik vooral omdat hij de kans heeft om een international te worden en voor Oranje te spelen", zegt hij tegen The Daily Record. "Als je in overweging genomen wil worden, moet je zoveel mogelijk in de schijnwerpers staan. Daarom denk ik dat Rangers een betere stap is (dan Hellas, red.)."

"Ik ken Verona niet goed, maar Rangers hoopt uit te komen in de Champions League en dat is absoluut een grote ambitie van Joey", vervolgt Molenaar, die de 22-jarige middenvelder in 2016 liet debuteren bij FC Volendam. "Heerenveen levert niet vaak spelers aan Nederland, maar de vooruitzichten van Joey zijn goed om opgeroepen te worden. Dan moet hij wel naar de juiste club gaan. Ik denk dat hij kans maakt."

Volgens Molenaar is deze zomer het goede moment voor een transfer, al hinkt hij enigszins op twee gedachten. "Ik denk dat het tijd is om naar een grotere club te gaan. Het ideale pad dat ik zie voor Joey is een club uit de top-drie van de Eredivisie, maar als zij hem niet willen moet hij verder kijken. Misschien zou een extra jaar bij Heerenveen ook niet zo slecht zijn. Hij zou tot de beste spelers in Nederland behoren, maar ik weet niet of hij daar het geduld voor heeft."

"Om eerlijk te zijn, denk ik dat hij moet gaan als het bod hoog genoeg is", aldus Molenaar. "Waarom zou hij de zakelijke kant niet op de eerste plaats zetten in deze omstandigheden? Rangers speelt niet in een grote competitie, maar het is wel een grote club."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Veerman een versterking voor de Nederlandse top?

Ja
68%
Nee
32%
(1520 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws