Fransen maken kennis met Bosz: 'Ik wil de bal hebben, het is zoals Cruijff zei'

Fransen maken kennis met Bosz: 'Ik wil de bal hebben, het is zoals Cruijff zei'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 09:34wo 21-07-2021 om 09:34

Peter Bosz wil de fans van Olympique Lyon spektakel bieden. De Nederlandse trainer laat in Frankrijk duidelijk blijken dat hij geïnspireerd is door Johan Cruijff.

Bosz is voortvarend begonnen bij Les Gones met onder meer een 4-1 oefenzege op het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel. "Ik wil winnen en ik wil dat de fans blij zijn met de manier waarop dat gebeurt", zegt Bosz in gesprek met L'Équipe. "Als ze terug naar huis gaan, wil ik dat de supporters praten over acties die ze hebben gezien. Dat balletje, die pass! Ze betalen om dat te zien, dus moet je ze iets teruggeven."

De ex-coach van Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen heeft ook als doelstelling meegekregen om aanvallend voetbal te spelen. "Ja, ik wil de bal hebben. Het is zoals Johan Cruijff zei: als je de bal hebt, kan de tegenstander niet scoren. Het is simpel, maar waar", stelt Bosz, die ook een aantal collega's met bijzondere interesse volgt. "Ik kijk met nieuwsgierigheid naar Jorge Sampaoli bij Marseille en Marcelo Bielsa bij Leeds. Guardiola? Ja, pff... Het is echt interessant wat hij voor elkaar krijgt."

Voor Lyon en Bosz begint het seizoen in de Ligue 1 op 8 augustus met een thuiswedstrijd tegen Stade Brest. Eerst staan er nog oefenduels met Villarreal en Sporting Portugal op het programma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws