Wiegman luidt noodklok na ruime overwinning: 'Kan echt niet, het kán gewoon niet'

Wiegman luidt noodklok na ruime overwinning: 'Kan echt niet, het kán gewoon niet'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 17:11wo 21-07-2021 om 17:11

Sarina Wiegman heeft na de overwinning van de Oranje Leeuwinnen op Zambia de noodklok geluid. De 51-jarige bondscoach stelt dat ze met haar ploeg in 'een gevangenis' zit.

In gesprek met De Telegraaf vertelt Wiegman over de geldende Olympische Spelen-protocollen waar haar ploeg mee te maken heeft. "We mogen niet in de openbare ruimtes, we gaan door de personeelsingang, eten ergens in het souterrain. En we mogen niet naar buiten. Het is een gevangenis", is de geboren Hagenaar duidelijk. "Zó kan het niet langer blijven. We moeten gewoon even naar buiten kunnen! Dus praat ik er niet meer over. Het is voor ons echt onmogelijk om corona op te lopen."

"Wij weten dat we hartstikke voorzichtig moeten zijn", vervolgt Wiegman haar betoog. "Natúúrlijk houden we ons daar aan. We gaan niet lopen shoppen of zo. Maar je kan mensen niet zomaar twee weken opsluiten. Dat kan echt niet. Het kán gewoon niet."

Vanuit het Nederlandse kamp is er contact geweest met de organisatie van de Spelen over de geldende maatregelen. "Want dadelijk gaan we nog deuren openbreken of zo", vertelt Wiegman. "De organisatie moet er wat aan doen. Er is bij ons hotel een geweldige tuin. Daar is geen kip, maar ook daar mogen we niet in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws