Nottingham schrikt van miljoenenvraagprijs Fortuna Sittard en dreigt af te haken

Nottingham schrikt van miljoenenvraagprijs Fortuna Sittard en dreigt af te haken

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 08:00do 22-07-2021 om 08:00

Het is nog maar de vraag of Zian Flemming zijn gewenste transfer naar Nottingham Forest krijgt. De 22-jarige middenvelder wil dolgraag de stap naar Engeland maken, maar Fortuna Sittard vraagt een voor de club te hoge transfersom. Nottingham zag meerdere biedingen geweigerd worden en dreigt nu af te haken.

Nottingham legde drie keer een bod neer bij Fortuna. De Limburgse club wil er vooralsnog niet aan en houdt vast aan de vraagprijs van meerdere miljoenen euro's. De club uit het Championship is serieus voor Flemming, maar merkt dat Fortuna onvoldoende meebeweegt en ergert zich aan de houding van de club. 

Nottingham was volgens Engelse bronnen zelfs bereid om spelers in de deal te betrekken, maar daar werd door Fortuna niet op gereageerd. Nottingham heeft voor het einde van de transferwindow nog een hoop werk te doen en wil veel spelers binnenhalen. De club staat op het punt om door te schakelen naar anderen op het lijstje. En dus bestaat de kans dat Flemming zijn transfer naar Engeland niet krijgt. "Ze vragen tot nu toe een heel hoge transfersom, een beetje uit verhouding", zei Flemming twee weken geleden tegen ESPN. Niet alleen wil hij sportief een stap maken, ook financieel is de move interessant.

Flemming past in het plaatje dat de nieuwe CEO Dane Murphy geschetst heeft: jong, niet al te duur en veel potentie. Nottingham heeft voor aankomend seizoen alleen nog een keeper vastgelegd en is hard op zoek naar aanvallende spelers, maar moet het wel doen met een strak budget. De club moet deze zomer een aantal spelers van de hand doen om weer nieuwe spelers binnen te kunnen halen. En ook tijd speelt een rol: op 8 augustus staat de eerste competitiewedstrijd tegen Coventry City al op het programma.

Flemming maakte in 2018 de overstap van Ajax naar PEC Zwolle, waar hij één seizoen speelde. Na een verhuurjaar bij NEC tekende hij voor vier seizoenen bij Fortuna. Zijn contract loopt nog tot 2023.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Fortuna moet Flemming laten gaan

Ja
67%
Nee
33%
(1568 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws