Atlético-coach Simeone steekt loftrompet: 'Er zijn niet veel spelers zoals hij'

Atlético-coach Simeone steekt loftrompet: 'Er zijn niet veel spelers zoals hij'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 17:57wo 21-07-2021 om 17:57

Diego Simeone is nog steeds blij met de komst van Luis Suárez naar Atlético Madrid. Volgens de Argentijnse oefenmeester beschikt Suárez over kwaliteiten die een jaar geleden ontbraken bij Atlético.

Tegenover Marca vertelt Simeone over Suárez, die in de zomer van 2020 naar Madrid kwam. "Praten over Luis is eenvoudig. Hij heeft altijd laten zien wat hij kan. Op het moment dat de mogelijkheid er was om hem aan te trekken, wist ik dat hij kwaliteiten had die in ons team ontbraken. Er zijn niet veel spelers zoals hij. Er zijn maar weinig topspelers en hij is er één van."

"We begrepen dat indien we stevig achter Luis zouden blijven staan, hij beter zou reageren op moeilijke momenten", gaat Simeone verder. "Ik ben geen waarzegger, maar ik ben een voetballiefhebber en ik wist dat het voor hem de juiste tijd was om naar ons te komen."

Een kleine twee maanden geleden deed Simeone in gesprek met ESPN al een boekje open over de komst van Suárez naar Atlético. "Toen duidelijk werd dat het voor de club mogelijk was om Luis naar Madrid te halen belden ze mij op. De club vroeg: hoe denk jij over Luis Suárez? Ik antwoordde: meen je dit serieus?", vertelde de voormalig middenvelder toen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws