Telegraaf: Van Gaal heeft Oranje-staf rond en tekent voor anderhalf jaar

Telegraaf: Van Gaal heeft Oranje-staf rond en tekent voor anderhalf jaar

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 21:26wo 21-07-2021 om 21:26

Laatste update: woensdag 21 juli 2021 om 21:47wo 21-07-2021 om 21:47

De kogel is door de kerk: Louis van Gaal wordt voor de derde keer bondscoach van het Nederlands elftal, meldt De Telegraaf woensdagavond. Volgens de ochtendkrant is er inmiddels een akkoord bereikt.

Deze overeenkomst zat er al langere tijd aan te komen, maar Van Gaal en de KNVB zijn het nu ook eens geworden over de laatste details. De invulling van de technische staf was enige tijd een struikelblok, maar volgens De Telegraaf worden Danny Blind, Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek de assistenten van Van Gaal. Dit viertal vervangt de opgestapte Frank de Boer en zijn assistenten Ruud van Nistelrooy, Dwight Lodeweges en Patrick Lodewijks.

Van Gaal mag in Portugal blijven wonen, tekent een contract voor anderhalf jaar en zal Oranje naar het WK van 2022 in Qatar moeten leiden. Als dat lukt, wordt dat toernooi naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste kunstje. Fraser, die voorlopig ook Sparta blijft trainen, moet in de tussentijd klaargestoomd worden voor de opvolging, meldt De Telegraaf.

Van Gaal was al twee keer eerder bondscoach, met wisselend succes. Tijdens zijn eerste ambtstermijn wist hij Oranje niet naar het WK van 2002 te leiden, maar hij revancheerde zich twaalf jaar later met een bronzen medaille tijdens het WK in Brazilië. Van Gaal vertrok in 2016 bij Manchester United en zat sindsdien zonder club, maar was nog niet definitief gestopt met zijn trainerscarrière.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws