'Van Gaal blijft lijn-De Boer volgen bij KNVB en gaat het niet anders doen'

'Van Gaal blijft lijn-De Boer volgen bij KNVB en gaat het niet anders doen'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 07:15do 22-07-2021 om 07:15

Louis van Gaal gaat het roer niet rigoureus omgooien als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij blijft vasthouden aan het 5-3-2-systeem waarmee Nederland voor de dag kwam op het EK.

Dat schrijft De Telegraaf. Voorganger Frank de Boer kreeg veel kritiek omdat hij halsstarrig vast bleef houden aan 5-3-2, ook al liep het moeizaam bij Nederland. Van Gaal introduceerde in zijn tweede ambstermijn als bondscoach zelf ook het systeem en blijft daaraan vasthouden.

De Telegraaf haalt uitspraken van Van Gaal aan die hij even weken geleden in de Volkskrant deed. Daarin was hij lovend over het 5-3-2-systeem. "Je kunt ermee aanvallen. Je kunt ermee verdedigen. Je kunt de tegenstander overal onder druk zetten en je neemt, als je het goed speelt, minder risico dat de tegenstander op de counter doorbreekt, want je hebt drie verdedigers in het centrum. Ook ik dacht dat je met 1-4-3-3 het best driehoekjes kon vormen over het hele veld, maar toen had ik nog niet het vermogen om de zegeningen van dat andere systeem te zien."

Van Gaal krijgt het nu voor de derde keer voor het zeggen bij de KNVB, maar is niet van plan om het heel anders te doen en af te wijken van de lijn van De Boer, die hij juist blijft volgen. Van Gaal tekent vermoedelijk voor anderhalf jaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Is Van Gaal de beste bondscoach?

(2236 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws