Feyenoord op rapport: vijf onvoldoendes na matige vertoning in Kosovo

Feyenoord op rapport: vijf onvoldoendes na matige vertoning in Kosovo

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 22:54do 22-07-2021 om 22:54

Arne Slot heeft zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Feyenoord achter de rug. Op bezoek bij het nietige Drita werd met 0-0 gelijk gespeeld en dus is duidelijk dat de Rotterdammers nog wel wat werk te verzetten hebben. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Justin Bijlow – 6: voor een keeper is het in een wedstrijd als die van donderdagavond zaak om gefocust te blijven en geen fouten te maken. Dat deed Bijlow dan ook. Hij kreeg geen kans om uit te blinken.

Marcus Pedersen – 5: Slot en zijn assistenten moesten de Noor vaak hoger op het veld neerzetten, want hij had weinig aandeel in de Rotterdamse aanvallen. De nieuwe aanwinst had moeite om zijn draai te vinden. De enige goede voorzet die hij afleverde had door Til binnengeprikt moeten worden.

Leroy Fer – 6: normaal gesproken middenvelder, maar tegen Drita was het geen probleem om Fer centraal achterin te posteren. Hij greep in wanneer het moest en was verder onzichtbaar. Voor een verdediger is dat goed genoeg.

Marcos Senesi – 6.5: Feyenoord kan altijd vertrouwen op zijn Argentijnse sloper. De spits van Drita dacht een aantal keer gevaarlijk te kunnen worden, maar kreeg altijd toch weer te maken met Senesi. Een keurige wedstrijd.

Tyrell Malacia – 5.5: foute passes, weinig inbreng in aanvallend opzicht en een rechtsbuiten die hem zo nu en dan te slim af was: Malacia zat er niet helemaal lekker in. De linksback heeft wel eens betere wedstrijden gespeeld.

Jens Toornstra – 6: één van de actievere spelers van de Stadionclub. Zoals altijd was Toornstra overal op het veld te vinden en ook nam hij het doel van de tegenstander onder vuur wanneer het kon. Feyenoord kan niet zonder hem.

Orkun Kökcü – 5: Mario Been vond dat de spelmaker met Turkse roots veel onnodig balverlies leed en daar zat zeker wat in. Kökcü kreeg na het vertrek van Steven Berghuis rugnummer tien aangemeten in Rotterdam-Zuid, maar kon nog niet bewijzen waarom.

Guus Til – 6: het is duidelijk wat Slot wil van de aanvallende middenvelder. Til moet in de zestien komen en ondersteuning bieden aan zijn spits. Dat lukte aardig in Kosovo, want hij kwam een aantal keer in gevaarlijke positie aan de bal en had tenminste één keer moeten scoren.

Luis Sinisterra – 6: de gevaarlijkste aanvaller aan Feyenoord-zijde. Dat betekent echter niet dat de Colombiaan een hele goede wedstrijd speelde, maar hij probeerde tenminste nog wat van zijn acties te maken. Zijn collega's voorin deden dat beduidend minder.

Naoufal Bannis – 5: kreeg de voorkeur boven Róbert Bozeník in de punt van de aanval en kon niet laten zien waarom. Het laatste half jaar van vorig seizoen speelde de jonge spits nog bij FC Dordrecht en het lijkt erop dat de stap naar de Conference League net te groot is.

Bryan Linssen – 4.5: Dick Advocaat gebruikte de Limburger vaak als spits, maar Slot posteerde Linssen 'gewoon' weer aan de zijkant. Daar verpieterde hij een beetje. Te weinig aan de bal geweest en te onbelangrijk als hij het leer wél in bezit had.

Invallers

Róbert Bozeník – x: viel na 65 minuten in voor Naoufal Bannis en speelde te kort voor een beoordeling.

Francesco Antonucci – x: viel na 81 minuten in voor Guus Til en speelde te kort voor een beoordeling. Schoot in blessuretijd wel nog op de paal.

Trainer

Arne Slot – 6: zijn spelidee was terug te zien in het Rotterdamse elftal. Veel balbezit en hoog drukzetten leverde tegen Drita weliswaar geen topwedstrijd op, maar Feyenoord mag verwachten dat het dit seizoen de vruchten gaat plukken van de Slot-doctrine.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws