Slot ziet Feyenoord worstelen: Rotterdammers scoren niet in Kosovo

Slot ziet Feyenoord worstelen: Rotterdammers scoren niet in Kosovo

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 22:53do 22-07-2021 om 22:53

Laatste update: donderdag 22 juli 2021 om 22:55do 22-07-2021 om 22:55

Arne Slot heeft een moeizame start beleefd als trainer van Feyenoord. De Rotterdammers speelden in Kosovo met 0-0 gelijk tegen FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League.

Bij zijn officiële debuut gaf Slot de voorkeur aan Naoufal Bannis boven Robert Bozeník in de punt van de aanval. De jonge spits werd na zeven minuten goed vrijgespeeld door Orkun Kökcü, maar was onzorgvuldig in de afronding. Het was meteen een goede kans voor Feyenoord, maar dat kreeg zeker geen vervolg. De Rotterdammers behielden weliswaar het overwicht, maar speelden in een veel te laag tempo om Drita in de problemen te brengen.

Kansen waren zelfs bijzonder schaars voor Feyenoord. Dat veranderde ook na rust niet, waardoor Slot na 65 minuten besloot in te grijpen. Hij bracht alsnog Bozeník, maar het was Guus Til die de 0-1 op zijn schoen had. De huurling kwam echter niet goed uit na een lage voorzet van Marcus Pedersen en miste het doel. Van een slotoffensief was daarna nauwelijks nog sprake, ondanks het vele balbezit van het povere Feyenoord. Debutant Francesco Antonucci liet de Rotterdammers nog wel even opveren: in de slotseconden schoot hij op de paal. Het bleef daardoor bij 0-0.

Voor de Rotterdammers is er met het oog op de return in De Kuip nog niet veel aan de hand. Toch houdt Slot genoeg huiswerk over aan het duel. Dat aanwinst Alireza Jahanbakhsh volgende week wellicht in actie kan komen, is wat dat betreft een welkome opsteker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws