Memphis blij met naderende komst Van Gaal bij Oranje: 'Hij gaat belangrijk zijn'

Memphis blij met naderende komst Van Gaal bij Oranje: 'Hij gaat belangrijk zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 08:50vr 23-07-2021 om 08:50

Memphis Depay is positief over de naderende aanstelling van Louis van Gaal als bondscoach. De 27-jarige aanvaller kent Van Gaal nog van zijn tijd bij Manchester United, waar de twee 'goede en slechte momenten' kenden.

Van Gaal zal binnen afzienbare tijd worden gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Oranje. Bij de Barcelona-presentatie van Memphis in Camp Nou wordt hij door de NOS gevraagd naar de komst van de 69-jarige oefenmeester. "Ik zie het als iets positiefs", reageert de 68-voudig international.

"Ik weet dat hij belangrijk gaat zijn voor dit team", gaat een open Memphis verder. "Hij gaat ervoor zorgen dat er snel een hecht team op het veld staat. Dat is wat we nodig hebben bij Oranje op dit moment."

Zelf werkte Memphis al twee keer met Van Gaal. "Ik heb hem meegemaakt bij Manchester United (in het seizoen 2015/2016, red.). Hij heeft me daar op twintigjarige leeftijd naartoe gehaald. Daarvoor nam hij me al mee naar het WK in Brazilië. Ik heb veel van hem geleerd. Ik mooie en minder mooie momenten met hem meegemaakt. Ik was toen jong en moest nog veel leren. Ik kijk er desondanks met een goed gevoel op terug."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws