Wijnaldum: 'Mooie vond ik dat Van Gaal aangaf dat hij het niet goed had gezien'

Wijnaldum: 'Mooie vond ik dat Van Gaal aangaf dat hij het niet goed had gezien'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 21:28do 22-07-2021 om 21:28

Georginio Wijnaldum toont zich gelukkig met de keuze voor Louis van Gaal als nieuwe bondscoach. Dat Henk Fraser als assistent bij het Nederlands elftal aan de slag gaat, kan de middenvelder van Paris Saint-Germain helemaal bekoren.

"Ik kijk niet naar zwart of wit, maar naar kwaliteit", zegt Wijnaldum in De Telegraaf. Hij ervaarde de samenwerking met Fraser in de jeugd van Feyenoord als 'bijzonder prettig'. "Ik vind Henk een vakman en denk dat zijn werkwijze aanslaat bij het team. Henk is een mensenmens en heeft het vermogen om de jongens te raken."

Dat de KNVB voor een derde keer in zee gaat met Van Gaal, vindt Wijnaldum ook een goede keuze. De Oranje-international bestrijdt dat hij tegen de komst van de 69-jarige trainer was. "Als je iemand noemt, betekent het niet dat je een ander niet wil. Ik heb voor en tijdens het WK van 2014 goed met meneer Van Gaal samengewerkt. En dat hij een goede trainer is, heeft hij bij meerdere topclubs bewezen. Ik denk dat hij het Nederlands elftal verder kan brengen."

"Ik houd ervan hoe hij was", vervolgt Wijnaldum. "Aan de ene kant heel streng en duidelijk, maar aan de andere kant gaf hij ons ook veel vrijheid. Dat was heerlijk. Zo mocht onze familie af en toe naar het hotel komen. Hij vond naast het presteren dat menselijke heel belangrijk. En het mooie vond ik dat hij op het WK ook een aantal keren aangaf dat hij dingen tijdens de wedstrijd niet goed had gezien. Na het analyseren van de beelden gaf hij ons dan gelijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws