Van Gaal recenseert Wijnaldum in Frankrijk: 'Geen topspeler, maar wél fantastisch'

Van Gaal recenseert Wijnaldum in Frankrijk: 'Geen topspeler, maar wél fantastisch'

09-07-2021 08:48 Laatste update: 09:25
82

Georginio Wijnaldum is geen topspeler, maar wél 'fantastisch'. Dat stelt Louis van Gaal in een interview met L'Équipe. De kans is groot dat de twee binnenkort herenigd worden bij het Nederlands elftal.

Van Gaal is gecharmeerd van Wijnaldum, met wie hij al samenwerkte tijdens zijn tweede periode als Oranje-bondscoach. "Met Wijnaldum haalt Paris Saint-Germain een teamspeler binnen", antwoordt de 69-jarige trainer op de vraag van L'Équipe.

"Wijnaldum zorgt voor balans, in Parijs zullen ze van hem gaan houden. Hij is een goede speler", vervolgt Van Gaal, die meteen een kanttekening plaatst. "Geen topspeler, maar hij is wél volhardend en fantastisch. Hij heeft er een neusje voor om op het juiste moment in het strafschopgebied te komen en een daardoor een doelpunt te maken. Ik houd van dit soort spelers die dat kunnen én op tijd terug zijn."

De Boer
Van Gaal laat zich ook uit over Frank de Boer, die na het voor Oranje mislukte EK vertrok bij Oranje. "Hij is een geweldige jongen. Bovendien heeft hij een tactisch brein. Je hebt alleen iets anders nodig om een trainer te zijn. Het gaat ook om de interactie tussen de trainer en de spelers."