Feyenoord rondt vijfde zomerdeal af: Oostenrijks international beoogde Abwehrchef

Feyenoord rondt vijfde zomerdeal af: Oostenrijks international beoogde Abwehrchef

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 18:01ma 26-07-2021 om 18:01

Laatste update: maandag 26 juli 2021 om 18:05ma 26-07-2021 om 18:05

Feyenoord heeft voor de vijfde keer deze transferperiode toegeslagen. De 29-jarige Oostenrijker Gernot Trauner is na Guus Til, Marcus Holmgren Pedersen, Ofir Marciano en Alireza Jahanbakhsh de volgende versterking voor de Stadionclub.

Trauner komt over van LASK Linz. De Oostenrijkse club stribbelde aanvankelijk tegen, maar werkte alsnog mee nadat het in de persoon van Dario Maresic een vervanger had gevonden. De vijfvoudig international van Oostenrijk moet de nieuwe Abwehrchef in De Kuip worden. Feyenoord zwaaide afgelopen zomer Eric Botteghin en Uros Spajic uit en moest tijdens het voorseizoen noodgedwongen met Leroy Fer achterin spelen.

De 29-jarige stopper heeft voor vier seizoenen getekend in De Kuip en zal volgens technisch directeur Frank Arnesen een sleutelrol in het nieuwe elftal gaan spelen. "Een zeer gelouterde speler die al meer dan tien jaar op het hoogste niveau in Oostenrijk speelt. Hij is defensief ijzersterk en past goed in de spelfilosofie die we bij Feyenoord voor ogen hebben, met agressief druk zetten en in de opbouw snel naar voren schakelen. Een goede match dus."

Trauner, die met rugnummer 18 gaat spelen, was om na een bezoek aan de havenstad. "Het was geen gemakkelijke keuze om LASK te verlaten, maar na mijn eerste kennismaking met de stad Rotterdam en de club Feyenoord werd het me een stuk makkelijker gemaakt. Met mijn ervaring hoop ik iets toe te voegen aan deze getalenteerde selectie. Ik denk dat ik bij de manier van spelen pas die de trainer voor ogen heeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws