Jörgensen-nieuws bereikt ook Newcastle: 'Forward who almost smashed the record'

Jörgensen-nieuws bereikt ook Newcastle: 'Forward who almost smashed the record'

The Newcastle Chronicle heeft ook meegekregen dat Nicolai Jörgensen op het punt staat om Feyenoord te verhuizen voor het Turkse Kasimpasa. De gedachten van het medium gaan terug naar januari 2018, toen de Deen het transferrecord van Newcastle United leek te breken. 

Jörgensen had Feyenoord een half jaar eerder naar de langverwachte Eredivisie-titel geschoten en was de beoogde nieuwe spits van The Magpies. The Newcastle Chronicle karakteriseert Jörgensen als 'the forward who almost smashed Newcastle's transfer record': Feyenoord zou toen twintig miljoen pond – omgerekend ruim 23 miljoen euro – gevraagd hebben en de transfer ging uiteindelijk niet door.

Feyenoord rekende er toen op dat de marktwaarde van Jörgensen tijdens het WK in Rusland verder zou stijgen, maar zover zou het nooit komen. De Deen worstelde tijdens de voorbije seizoenen met zichzelf en ligt inmiddels op ramkoers met Feyenoord. Hij traint sinds de start van de voorbereiding apart en is in onderhandeling met Kasimpasa, bevestigde zijn zaakwaarnemer al. 'Het is niet de blockbuster move die er in januari 2018 aan leek te komen', spreekt The Newcastle Chronicle zijn verbazing uit. 'Integendeel zelfs: Jörgensen is op weg naar een Turkse middenmoter (Kasimpasa werd vorig seizoen veertiende, red.), na twee seizoenen waarin de doelpunten opgedroogd zijn.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s