'Ben verder dan toen ik Ajax verliet, ben completer sinds stap naar buitenland'

25 juli om 12:15

Justin Kluivert vindt dat hij een betere voetballer is geworden sinds hij bij Ajax is vertrokken. De 22-jarige buitenspeler, die recent een huurtransfer naar OGC Nice maakte, stelt dat hij nu een completere speler is.

In een eerder interview vertelde Kluivert al dat hij 'geen moment' spijt heeft gehad van zijn keuze om bij Ajax te vertrekken. "Ik ben nu verder dan toen ik bij Ajax vertrok", stelt de aanvaller nu in gesprek met Voetbal International. "Mijn stap naar het buitenland heeft mij een completere voetballer en een volwassener mens gemaakt, honderd procent zeker. Maar iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om."

Volgens Kluivert is het bewaren van geduld wel erg belangrijk in het buitenland. "Kijk bijvoorbeeld naar Steven Bergwijn, die heeft het nu ook even moeilijk bij Tottenham Hotspur, terwijl we allemaal weten dat dat een van onze beste buitenspelers is", vertelt de tweevoudig Oranje-international. "Dat is het buitenland, dat geldt net zo goed voor Italië als voor Engeland. Bergwijn is een geweldige speler die in Oranje hoort, maar zo’n lastige fase hoort erbij." 

"Wij zaten in onze comfortzone bij PSV en bij Ajax: je komt uit de jeugd, alles is goed, je zit lekker in je vel", gaat Kluivert verder. "In het buitenland moet je dat opnieuw zoeken en dat kost tijd, dat moet je respecteren. Dat maakt het ook alleen maar mooier als je het dan bereikt. Je moet geduld hebben."