'Of vertrek bij Ajax de juiste keuze is geweest, kan ik echt niet zeggen'

9 juni om 16:45

Justin Kluivert weet niet hoe zijn carrière was gelopen als hij in 2018 niet de overstap van Ajax naar AS Roma had gemaakt. De 22-jarige vleugelaanvaller wist in Italië en ook op huurbasis bij RB Leipzig nog niet uit te groeien tot basisspeler.

"Of het voor mij destijds de juiste keuze is geweest, kan ik echt niet zeggen", zegt Kluivert tegen Voetbal International. "Ja, als ik gebleven was, had ik misschien dat mooie Champions League-seizoen van Ajax meegemaakt. Maar ik heb nooit spijt gehad, geen moment. Als ik was gebleven, dan had ik niet ervaren wat ik nu ervaren heb."

"Ik ben nu tegen dingen aangelopen en heb dingen meegemaakt die ik in de rest van mijn carrière meeneem", vervolgt de tweevoudig Oranje-international, die nu zegt te weten wat er in de top wordt gevraagd. "Amsterdam was mijn thuis, Ajax mijn club. In Rome was het in het begin wel even wennen. Echt alles was anders. Er wordt anders omgegaan met jonge spelers. Het is allemaal: Rustig aan, het komt wel. Bij Ajax gaat dat heel anders. Daar zeggen ze: Als je goed genoeg bent, speel je ook. Daar liep ik in het begin echt wel tegenaan."

Kluivert leerde om geduldig te zijn. "Dat is bij Leipzig niet anders. De lat ligt hoger dan in Nederland. Kijk bijvoorbeeld naar het fysieke verhaal. Met alleen een Eredivisie-conditie red je het niet. Na de eerste helft ben ik vaak helemaal kapot. In de tweede helft voel ik me weer goed."