AZ boekt mede dankzij treffer van Boadu ruime oefenzege op Panathinaikos

25 juli om 18:10

AZ heeft het Griekse Panathinaikos FC zondag met 3-0 weten te verslaan. Onder meer Myron Boadu, die wordt gelinkt aan een transfer, scoorde namens de Alkmaarders.

De van Willem II overgekomen Vangelis Pavlidis begon op de bank bij het treffen met zijn landgenoten. Boadu kreeg ook geen basisplek van trainer Pascal Jansen. Na twaalf minuten stond het al 1-0 voor AZ: Jesper Karlsson nam de openingstreffer voor zijn rekening.

De 1-0 stand bleef vervolgens lang op het scorebord staan. In de zestigste minuut besloot trainer Jansen een aantal wissels door te voeren bij AZ. Onder meer Boadu en Pavlidis betraden het veld. Dat duo was in de 85ste minuut ook verantwoordelijk voor de tweede AZ-goal van de middag: de twee zetten samen een combinatie op, waarna Boadu doel trof.

Niet lang na de 2-0 maakte AZ ook de derde treffer van de middag. Tijjani Reijnders besloot doelman Vasilis Xenopoulos van afstand onder vuur te nemen. Met succes, want de jonge middenvelder schoot fraai de 3-0 tegen de touwen. Daarmee bepaalde Reijnders ook de einduitslag.