PEC speelt op Turkse kosten 'Europa Cup'-duel: 'Ajax wekelijks, voor ons anders'

PEC speelt op Turkse kosten 'Europa Cup'-duel: 'Ajax wekelijks, voor ons anders'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 08:53ma 26-07-2021 om 08:53

PEC Zwolle maakt zich op voor een 'Europese week'. De Blauwvingers spelen woensdagavond in Istanbul een oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe. De Turkse grootmacht neemt bovendien alle kosten voor zijn rekening.

PEC is vereerd door de uitnodiging, maar vooraf heerste wel enige twijfel binnen de technische en medische staf. "Dus hebben we een aantal voorwaarden gesteld, zoals een chartervlucht in plaats van een lijnvlucht", zegt trainer Art Langeler in De Stentor. "Zodat we op Schiphol niet tussen de toeristen hoeven te staan. Na wat heen-en-weer soebatten is daar aan voldaan en konden alle seinen op groen."

Voor PEC is het oefenduel met Fenerbahçe speciaal. "Als je bij Ajax speelt, heb je bijna wekelijks zo'n duel. Voor PEC is dat anders. Het is een soort midweekse Europa Cup-wedstrijd die je in de schoot geworpen krijgt en dat is echt schitterend voor ons allemaal. Op sportief gebied wordt het natuurlijk zwaar en ga je onder druk staan. Het is misschien wel een simulatie van een wedstrijd die je zou spelen tegen Ajax of PSV. Je groeit nóg meer naar elkaar toe."

Mustafa Saymak, die zijn roots in Turkije heeft liggen én fan is van aartsrivaal Galatasaray, kan helemaal niet wachten. "Zo'n wedstrijd speel je misschien één keer in je leven. Je komt als PEC zijnde niet vaak in aanmerking om tegen een topclub te spelen. Hectisch is het wel: we vliegen dinsdag heen, spelen woensdagavond en vliegen die nacht meteen terug."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws