'Transfers van Kluivert en Stengs zorgen voor spanningen bij OGC Nice'

'Transfers van Kluivert en Stengs zorgen voor spanningen bij OGC Nice'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 09:33ma 26-07-2021 om 09:33

Bij OGC Nice heersen er onderlinge spanningen tussen trainer Christophe Galtier en technisch directeur Julien Fournier. De twee verschillen van mening over het transferbeleid, melden Franse media. De Nederlandse aankopen zijn daar deels debet aan.

Nice is deze zomer op de Nederlandse toer: Justin Kluivert en Calvin Stengs werden al aangetrokken en moeten aan de Côte d'Azur een voorhoede gaan vormen met oud-Ajacied Kasper Dolberg. PSV'er Pablo Rosario lijkt de volgende aanwinst te moeten worden, nadat eerder ook verdediger Jean-Clair Todibo (FC Barcelona) en middenvelder Mario Lemina (Southampton) werden vastgelegd.

Op de 27-jarige Lemina na haalt Nice daarmee vooral jonge spelers in huis. En dat zit Galtier, die vorig seizoen kampioen werd met Lille OSC, flink dwars, weet de Franse journalist Mohamed Toubache-Ter. De trainer wil dat er ook de nodige ervaring aan zijn selectie wordt toegevoegd, maar heeft niet het gevoel dat er naar hem wordt geluisterd. Het zorgt voor spanningen met Fournier, die hij overigens al lange tijd kent en de twee onderhouden op persoonlijk vlak een uitstekende relatie. Hun werkrelatie kent daarentegen 'een slechte start'.

Raiola
Fournier moest zich zondag ook al verantwoorden voor de vermeende invloed van Mino Raiola bij Nice. Stengs, Kluivert én Rosario behoren allemaal tot de stal van de Nederlandse zaakwaarnemer. "Qua interessante spelers uit Nederland heeft Mino simpelweg de besten", pareerde de directeur in L'Équipe. "Wij kijken naar welke jongens we zouden willen, en dan komen we automatisch bij hem uit. Maar Mino heeft absoluut geen monopolie-positie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws