Update: Heerenveen zwaait Espejord voor de derde keer uit

27 juli om 16:54
Laatste update: 27 juli om 16:52

Runar Espejord gaat sc Heerenveen opnieuw tijdelijk verlaten, meldt Voetbal International maandagochtend. De 25-jarige Noor werd begin 2020 overgenomen van Tromsø, maar werd al snel afgeschreven door Heerenveen.

Espejord stond na zijn eerste zes Eredivisie-wedstrijden al op twee assists, maar kwam sinds 22 februari 2020 niet meer in actie namens Heerenveen. In september van dat jaar werd hij uitgeleend aan zijn oude club Tromsø: in eerste instantie zou hij aan het einde van het kalenderjaar terugkeren, maar die huurdeal werd door beide clubs met een half jaar verlengd. Espejord is formeel weer terug bij Heerenveen, maar hoeft niet op speeltijd te rekenen in Friesland: volgens VI gaat hij voor een derde keer terugkeren bij Tromsø.

De Noren waren aanvankelijk niet happig op een nieuwe huurovereenkomst, omdat Espejord al enige tijd met een enkelblessure kampt. De spits zelf heeft echter voor een opening gezorgd: volgens VI heeft hij 'flink ingeleverd'. De voormalige jeugdinternational wordt opnieuw tot het einde van het kalenderjaar in Noorwegen gestald. Daarna heeft hij nog een half contractjaar in Heerenveen te gaan.

Update: Heerenveen heeft bevestigd dat Espejord opnieuw verhuurd wordt. Tromsø kan ook het komende halfjaar over hem beschikken. De kans dat Espejord nog een rol van betekenis gaat spelen in Heerenveen, is zeer klein.