Feyenoord-move geen makkelijke keuze voor Trauner: 'Was erg moeilijke situatie'

Feyenoord-move geen makkelijke keuze voor Trauner: 'Was erg moeilijke situatie'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 19:15ma 26-07-2021 om 19:15

Feyenoord-aanwinst Gernot Trauner wil zijn nieuwe club graag helpen met zijn leiderschapskwaliteiten. De 29-jarige stopper heeft vertrouwen in de speelwijze die trainer Arne Slot voor ogen heeft en ziet dat de Feyenoord-selectie beschikt over kwaliteit.

Tegenover de clubkanalen van Feyenoord vertelt Trauner over de gesprekken die hij met Slot heeft gevoerd. De twee kwamen elkaar in de Europa League al een keer tegen, toen AZ over twee wedstrijden van LASK Linz verloor. "Ik heb met hem gesproken, maar niet over die wedstrijd", vertelt Trauner. "Ik kende hem al en heb veel goede verhalen over hem gehoord. Hij heeft me verteld hoe hij wil spelen. Dat lijkt op de manier hoe we bij LASK speelden. Ik denk wel dat het kan werken."

"Arne Slot ziet in mij een ervaren speler", gaat Trauner verder. "Feyenoord heeft een getalenteerd team, maar ze hebben iemand nodig die ze kan aansturen. Ik denk dat ik dat kan. Ik heb de wedstrijd van gisteren (zondag speelde Feyenoord tegen PAOK, red.) ook gezien. Toen zag ik dat er veel kwaliteit in dit team zit. Ik ben trots dat ik hier ben en hoop dat ik Feyenoord kan helpen op het veld."" 

Het was voor Trauner geen gemakkelijke keuze om Oostenrijk en LASK achter zich te laten. "Het was een erg moeilijke situatie voor mij. Dat was namelijk mijn thuis. Ik heb daar ook mijn familie en ouders zitten. Datzelfde geldt voor mijn vrouw met haar familie. Het was dus niet makkelijk voor ons. Maar toen ik hier kwam en zag hoe professioneel de club is en de geweldige stad is, was het een stuk makkelijker om te vertrekken." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws