Feyenoord neemt 'hart van het elftal' over van LASK: Moet je hem ook gunnen

Feyenoord neemt 'hart van het elftal' over van LASK: "Moet je hem ook gunnen"

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 15:10ma 26-07-2021 om 15:10

Hij moet nog gepresenteerd worden door Feyenoord, maar LASK Linz neemt alvast afscheid van Gernot Trauner. Trainer Dominik Thalhammer baalt stevig van het vertrek van de centrale verdediger.

Trauner was een belangrijke schakel in het 3-4-3 systeem, waarmee LASK de voorbije jaren furore heeft gemaakt in eigen land en in de Europa League. "Hij is het hart van het elftal. En dat hart wordt er nu uit gerukt", aldus Thalhammer in gesprek met Sky Sport Austria. "Hij is een leider, een échte persoonlijkheid en hij staat garant voor topprestaties. Maar ja, dat is part of the game."

LASK wilde aanvankelijk niet meewerken aan een transfer van Trauner, maar ging alsnog overstag toen het met Dario Maresic een vervanger aan had getrokken. "Hij krijgt de kans om het eens bij een grote club te proberen, dat moet je hem ook gunnen. We hebben er met Dario 'einen tollen Spieler' bij gekregen: hij zal tijd nodig hebben, maar uiteindelijk kan hij wel in de voetsporten van Trauner treden."

De Oostenrijkers maakten vrijdag zelf bekend dat Trauner op weg is naar De Kuip. Als de laatste details zijn afgehandeld, wordt de stopper gepresenteerd. Hij wordt dan na Guus Til, Marcus Holmgren Pedersen, Ofir Marciano en Alireza Jahanbakhsh de vijfde zomeraanwinst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws