Frankfurt stapt naar rechter: 'We vinden deze maatregel ongegrond, het is raar'

26 juli om 20:32

Eintracht Frankfurt is van plan om naar de rechter te stappen. De Duitse club wil bij een oefenduel met het Franse Saint-Étienne tienduizend toeschouwers kunnen ontvangen, in plaats van de vijfduizend supporters die nu aanwezig mogen zijn.

Het stadion van Eintracht Frankfurt biedt plaats aan ruim vijftig duizend toeschouwers. Volgens de regionale politiek mag de nummer vijf van de Bundesliga het stadion voor tien procent vullen als Saint-Étienne op bezoek komt. Tegenover Kicker stelt juridisch adviseur van de club Philipp Reschke dat Frankfurt het niet eens is met die maatregel: men wil dus graag het dubbele aantal fans naar binnen laten.

Frankfurt gaat daarom naar de rechter stappen. "Wij vinden deze maatregel ongegrond en feitelijk en juridisch ongerechtvaardigd", stelt Reschke. "Het is raar dat de gezondheidsdiensten ook groen licht geven voor tienduizend mensen, maar dat de politiek het terugdraait."

Het duel tussen Eintracht Frankfurt en Saint-Étienne staat zaterdag gepland. De aftrap zal om 15.30 uur plaatsvinden in het Deutsche Bank Park, waar in ieder geval supporters aanwezig zullen zijn.