Baden Frederiksen (Vitesse) stapte op Ronaldo af: 'Hij vond 't een grappige vraag'

Baden Frederiksen (Vitesse) stapte op Ronaldo af: 'Hij vond 't een grappige vraag'

27-07-2021 07:21 Laatste update: 07:34
22

Vitesse heeft dit seizoen de beschikking over een Deens talent, voor wie Juventus ooit ruim één miljoen euro uittrok. Nikolai Baden Frederiksen werd in augustus 2018 opgepikt bij FC Nordsjaelland: in datzelfde jaar kwam ene Cristiano Ronaldo de gelederen in Turijn versterken.

Baden Frederiksen weet nog dat heel Turijn op zijn kop stond. "Die week was een shock voor me", vertelt de 21-jarige spits – in het voorjaar van 2020 kortstondig speler van Fortuna Sittard – aan de Gelderlander. "Totale gekte. Een bijzondere ervaring, als 18-jarige."

De Deense jeugdinternational is er in drie seizoenen niet in geslaagd om zijn debuut gemaakt voor La Vecchia Signora te maken. Wel heeft hij tijdens de trainingen een band op kunnen bouwen met Ronaldo. "Ik heb altijd de droom gehad de beste voetballer van de wereld te worden. Hij ís de beste voetballer van de wereld. Dus ben ik naar hem toe gegaan en heb hem gevraagd: hoe heb jij dat gedaan? Hij vond het een grappige vraag."

Ronaldo liet zijn Deense collega weten dat hij altijd hard moest blijven werken en in zichzelf moest blijven geloven. De Juventus-tijd van Baden Frederiksen is echter ten einde gekomen: nadat hij al twee keer was uitgeleend, heeft hij de deur definitief dicht getrokken en heeft hij een contract in Arnhem getekend. "Het ding met verhuren is dat iedereen weet dat je na één seizoen weer weg bent. Daardoor krijg je zelf ook nooit een thuisgevoel. Ik wilde graag naar een plek waar ik een nieuwe basis kan creëren", verklaart hij.