Update: 'Gesprekken lopen wéér vast, Barça en Koeman laten Moriba thuis'

28 juli om 19:50
Laatste update: 28 juli om 19:50

Ilaix Moriba en FC Barcelona gaan er mogelijk tóch nog uitkomen, suggereert Mundo Deportivo. Beide partijen staan al enige tijd lijnrecht tegenover elkaar, maar volgens de sportkrant willen de club en het kamp-Moriba nu alsnog een oplossing zoeken.

Het achttienjarige talent is vooralsnog niet akkoord gegaan met contractverlenging en is door Barça teruggezet naar het tweede elftal. De club overweegt zelfs om hem te verkopen, omdat Moriba aan het einde van het seizoen uit zijn contract loopt.

Trainer Ronald Koeman – die de middenvelder dit seizoen liet debuteren als prof – wil hem echter graag meenemen naar Duitsland, waar Barcelona de komende dagen een oefenstage belegt. Nu lijkt er alsnog een opening te ontstaan. "Deze week wordt belangrijk. We blijven contact houden met zijn agenten en we blijven onderhandelen, in de hoop een akkoord te bereiken", wordt een bron binnen Camp Nou geciteerd door MD.

Barcelona wilde Moriba aanvankelijk een driejarig contract voorschotelen, met het oog op salarisverhoging in 2024, als de financiële situatie van de club weer wat florissanter zou zijn. De middenvelder heeft zijn handtekening echter nog niet gezet: het kwam hem op racistische haatberichten te staan, onthulde hij zelf.

Update: De onderhandelingen tussen Ilaix Moriba en FC Barcelona hebben toch geen doorbraak opgeleverd. Beide partijen zaten woensdag opnieuw om tafel, maar de gesprekken zijn wéér vastgelopen, meldt Mundo Deportivo. De Catalanen blijven hopen op een akkoord, maar ze zijn verrast dat het zo moeizaam gaat. "Het gaat allemaal niet gemakkelijk worden", zegt een bron tegen de sportkrant.

Moriba ligt nog maar één jaar vast, waardoor Barça er veel aan gelegen is om snel te verlengen met het achttienjarige toptalent. Nu er nog geen akkoord is bereikt, is de middenvelder niet met de selectie van coach Ronald Koeman naar Duitsland gereisd voor een trainingskamp. Hij traint voorlopig nog mee met Barça B.