Veelbesproken Barça-talent Moriba deelt online haatberichten: 'Serieus?'

Veelbesproken Barça-talent Moriba deelt online haatberichten: 'Serieus?'

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 07:48di 27-07-2021 om 07:48

Laatste update: dinsdag 27 juli 2021 om 10:19di 27-07-2021 om 10:19

FC Barcelona-talent Ilaix Moriba heeft het online flink voor zijn kiezen gekregen. De achttienjarige jeugdinternational van Spanje, geboren in Guinea, is met zijn club verwikkeld in een contractrel en wordt bestookt met online haatberichten.

Moriba mocht vorig seizoen van trainer Ronald Koeman zijn profdebuut maken en kwam uiteindelijk tot achttien officiële wedstrijden. Barcelona wilde zijn tot 2022 doorlopende contract verlengen, maar beide partijen liggen tot ramkoers. Zolang een akkoord uitblijft, behoort Moriba tot de selectie van Barcelona B – waar hij bovendien geen wedstrijden mag spelen – en dreigt de club hem te verkopen.

Deze situatie houdt ook de buitenwacht bezig. Moriba heeft via een Instagram Story onthuld wat voor berichten hij via social media ontvangt. Een aantal daarvan heeft een racistische ondertoon, inclusief aap-emoji's. 'Serieus?', zo sluit de jonge middenvelder zijn video af.

Online haat is al maandenlang een veelbesproken thema in de voetbalwereld, met name in Engeland. De Premier League-clubs hebben al eens een collectieve social media-boycot afgekondigd en de haatberichten die Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka – na hun gemiste penalty's in de EK-finale – hebben gekregen, domineerden dagenlang de headlines.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws